El castell

El castell, d’estructura medieval, es troba a Parets del Vallès, situat en la part sud-oest de la comarca del Vallès Oriental a 7 km de Granollers i a 23 km de Barcelona. Està catalogat com un Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) com a monument històric, i al 1999 va ser reconegut com el castell millor conservat de Catalunya .

La fortalesa, habitada des de l’època ibero-romana, va ser construïda sobre una antiga vila romana anomenada Vila Abdela, situada sobre la Via Augusta. Va ser reconstruïda al s. XIV i durant la Guerra dels Segadors (1640-1652), va resistir alguns atacs. Pocs anys després, la va habitar el baró de Rocafort i dos segles més tard va començar a funcionar com una granja.

Es tracta d’un edifici de planta quadrada del segle XII, que compta amb dues torres cilíndriques en cada extrem, coronades amb merlets. Les torres tenen troneres rodones per a armes de foc i es conserva un forn de fang, que va ser descobert en unes obres de restauració. Igual que els castells de tota Catalunya, està vinculat a diverses llegendes sobre la màgia, contes de fades, fantasmes i follets.

S’accedeix a través d’un pont medieval i compta amb diversos salons, totalment equipats i condicionats, així com zona boscosa, piscina i jardí.